tirsdag 11. januar 2011

Livet er herlig i Graz!!

Heisann.

Nå har vi endelig kommet oss til Graz, å fått vært her noen dager.. Livet her er helt herlig, alt er nytt å spennende! Ganske stor forandring å leve her i forhold til hamar, hamar er det 40000 innbyggere, her er det 280000.. Etter en del kluss med trikketider å buss tider har vi endelig kommet oss litt inn i systemet slik at vi enkelt kommer oss til å fra sentrum. Leieligheten deler jeg med en trivelig hodøling, leieligheten er veldig ålreit.. kommer bilder etter hvert, har ikke kommet meg så langt å fått tatt så mye bilder av byen.. Veldig hyggelige mennesker her nede, hjelpsomme som bare det hvis du trenger hjelp til noe..

 I morgen begynner vi alle 4 på skole, eller språk kurs. Som Maria ( kontakten våres i Graz) har ordna helt spesielt til oss, så det blir kurs hjemme hos en lærer fra universitetet. Da håper jeg vi lærer noen ord. Det blir da kurs hver ukedag fra ca 09.00 om morgenen til 12-13 .. Så blir ganske avslappende tror jeg.

 Generelt er Graz en veldig flott by, nesten alle bygninger i sentrum er veldig utsmykka med veldig fin arkitektur, kommer nok noen bilder av det etter hvert å. Veldig mye shopping muligheter her, butikker for alt tenkelig.. Har faktisk vært på shopping idag, kjøpt meg nye sko, jakke, genser, bukse! Helt utrolig.

Vi hadde en litt komisk å klønete episode her i leieligheta igår.. Jeg å Elisa stod å lage masse mat, tok oss kansje en time.. skikkelig kylling rett med hjemmelaga saus å hele pakka.. Hans Kristian skulle bare ta kasserollen med all sausen for å sette den på bordet, å der røk hanken på kasserollen, så ble en god del gris, å ikke noe saus.. Ble mye latter ut av det.. Så da var det bare å kaste sammen en ny saus, som smakte nesten like godt!

Men, nå er det straks mat-laging.. Kommer bilder å slik senere..

2 kommentarer:

  1. Høres ut som dere har fått en god start på oppholdet, Ørjan:) Det er veldig bra! Gleder oss til å se bilder fra bostedet og Graz! :)

    SvarSlett
  2. Dette ser og høres bra ut ørri :) hilsen aleks

    SvarSlett